Project: Uienzaadproductie in Niger

Sinds 2005 ondersteunt De Groot en Slot samen met Agriterra een ontwikkelingsproject in het Afrikaanse land Niger. Coöperaties van boeren worden daar geholpen om hun eigen uienzaad te telen. In Niger wordt jaarlijks zo’n 10.000 hectare uien geteeld waarvan ongeveer 65 procent wordt geëxporteerd. In één van de armste landen ter wereld is dit een grote bron van inkomsten. De Groot en Slot heeft zich garant gesteld om dit project minstens 10 jaar te begeleiden en kennis over te dragen.

Meer aandacht en ondersteuning voor de boerenbevolking is ook geen overbodige luxe. In 2005/2006 is Niger geteisterd door hevige droogte wat een zware voedselcrisis tot gevolg had. Duizenden families van herders en landbouwers/veehouders hebben veel verloren, mensen kwamen om door hongersnood. Ook in 2008 dreigde voedselschaarste, met namen in het oosten van het land. De graanprijzen waren fors opgelopen en veel dorpen werden alleen nog bewoond door vrouwen, kinderen en bejaarden omdat mannen naar de steden waren getrokken. Voor de achterblijvers dreigde opnieuw een voedselgebrek.

     

Meer weten over Agriterra?
Voor meer informatie over Agriterra kunt u terecht op www.agriterra.org. Via deze site kunt u zich abonneren op onze digitale nieuwsbrief (E-zine). Of stuur een briefje met uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres naar: Agriterra, Postbus 158, 6800 AD Arnhem. Bellen (026-4455445) of e-mailen (communicatie@agriterra.org) kan natuurlijk ook.