• 23-08-2018 Nieuw: digitale hardheidsmeter voor uien

  Tijdens de Uiendag 2018 in Colijnsplaat, wordt de nieuwste digitale hardheidsmeter gedemonstreerd. Deze heeft De Groot en Slot i.s.m. Machinefabriek Jan van de Velde uit Hulst ontwikkeld.

  Lees verder
 • 23-08-2018 Hergroei zaaiuien op verschillende percelen

  Met name in het zuidwesten op niet beregende percelen hebben uien door de droogte lang stilgestaan in de ontwikkeling. Doordat er afgelopen weken wat regen is gevallen, gaan op verschillende percelen de uien opnieuw groeien.

  Lees verder
 • 23-08-2018 Kom naar de demo zaaiuien in Nieuw-Vennep

  Wilt u ook zien hoe de rassen van De Groot en Slot het in de Haarlemmermeer doen? Kom dan op vrijdag 24 augustus naar de demo zaaiuien in Nieuw-Vennep.

  Lees verder
 • 23-08-2018 Speel het Uienlabyrint en win gratis uienzaad

  Ken je het oud-Hollandse gatenkaasspel nog? Speel op de Uiendag in Colijnsplaat een variant: het Uienlabyrint. Dit spannende en uitdagende spel staat in de stand van De Groot en Slot.

  Lees verder
 • 20-08-2018 Succesvolle Alpe d’HuZes voor De Groot en Slot teams

  Inmiddels is het alweer bijna 3 maanden geleden dat twee teams van De Groot en Slot afreisden naar de Franse Alpen om zich wandelend én fietsend in te zetten voor Alpe d’HuZes om daarmee geld in te zamelen voor het Alpe d’HuZes/KWF-fonds.

  Lees verder
 • 10-08-2018 (Zaai)uienoogst staat weer voor de deur

  De eerste percelen zaaiuien zijn inmiddels geoogst en de verwachting is dat de komende weken de meeste zaaiuien geoogst gaan worden. Jaarlijks ontving u van ons een uitgebreide mailing per post met daarin tips en adviezen omtrent het oogsten, drogen en bewaren van uw ui

  Lees verder
 • 10-08-2018 Aanvang eerste proefrooiingen van de uienrassen

  De accountmanagers van De Groot en Slot zijn inmiddels gestart met het rooien van de eerste proeven. De komende weken zullen door het hele land zo'n honderd proeven worden gerooid. Hiermee wordt duidelijk in beeld gebracht wat de opbrengsten van de uienrassen van De Gro

  Lees verder
 • 17-07-2018 Niet te vroeg spuiten!

  Deze week valt onze jaarlijkse mailing over antispruitbehandeling bij u op de mat. Maar dit jaar is de bol-nek verhouding sneller gerealiseerd dan in een ‘normaal’ jaar. Dit komt door de droogte en het aantal zonuren. Hierdoor is alleen de bol-nek verhouding meten geen

  Lees verder
 • 16-07-2018 Uientelers ‘springen’ van de Euromast

  Vrijdag 29 juni jl. was het zover. De 50 prijswinnaars van de telersactie Grow Hy Go Hy, gingen abseilen of tokkelen van de Euromast.

  Lees verder