01-03-2018

Verschillen in uienbewaring

Nog steeds zijn er grote verschillen te ontdekken in de bewaarloodsen van uien. Van partijen uien die heel mooi en goed in de bewaring zitten, tot partijen uien waar (weer) problemen voordoen.

Momenteel zijn al veel ‘slechte’ partijen uien opgeruimd. Echter zijn er ook nog steeds partijen waar zich problemen (opnieuw) voordoen. Deze partijen hebben over het algemeen last van een fusarium besmetting of schot. Schot komt geleidelijk in een partij. Bart Schriever (rechts op de foto), promotor bij De Groot en Slot: "Om dit te monitoren is het belangrijk regelmatig uien door te snijden. Bij voorkeur de kleinere uien, hier zie je vaak als eerste schot in komen. Wij zien ook partijen met een fusarium aantasting die onder controle leek, maar opeens weer begint uit te breiden." Gelukkig zien we ook hele mooie partijen. Zoals de partij Hystore en Red Tide van teler Rudolf Kempener (links op de foto) te Eijsden. Kempener: "De Groot en Slot heeft het pareltje van de rode rassen in handen! Qua kleur, uniformiteit, maar ook bewaarbaarheid." 

Heeft u zelf een partij uien in bewaring waarover u twijfelt? Aarzel dan niet om een van onze accountmanagers te vragen voor een advies!Terug